Паста с риба тон
Ето и първата ми рецепта за нещо солено! Любител съм на всичко, което е от тесто, паста, спагети, пица и все така калорични, но невероятно вкусни нещица.
Пастата, която днес ще ви представя, мъжът ми я оцени с 10ка, а той повярвайте ми не обича особено морската храна, но каза, че тук съм го уцелила в <3
Трябва да благодаря на любимата ми и незаменима приятелка и сестра по "душа" thingymarty.blogspot.bg за рецептата :*
Необходимите продукти за нея са:
- 350гр паста/спагети или каквото ви се намира във вкъщи/
- 150гр риба тон / Използвам RIO MARE/
- 1/2 глава кромид
- 150мл доматено пюре - за предпочитане е домашно приготвеното, ако не разполагате с такова, можете да заместите с пресни домати.
- Олио
- Щипка захар
- Сол
- Пармезан
Сваряваме пастата с малко олио и сол, по указания на опаковката начин, след като е напълно сварена я потапяме в много студена вода и накрая оцеждаме.
Запържваме ситно нарязания лук до златисто и добавяме рибата,като на нея не й е необходимо много готвене около 2 мин.След това добавяме доматеното пюре и поръсваме с щипка захар, за да се убие киселинността.Посоляваме на вкус:) Към вече готовия сос добавяме пастата и бъркаме съставките се смесят. Докато е още на котлона добавям пармезанови трохи смлени на чопар, докато се разтопи.
Като допълнение към нея сервирах салата с късана маруля, бейби спанак и белено слънчогледово семе. Подправени със зехтин и балсамов оцет. Паснаха идеално!
Бон апети ....
Коментари
Публикуване на коментар